Blogi oli telakalla pari päivää näiden vuodatusten uusien korjaustöiden takia, enkä millään ymmärtänyt miksei tämä mokoma toimi..Vika olikin sitten blogipohjassa, joka ei suostunut toimimaan uudistuksen jälkeen. No nyt on asia kunnossa ja sivujen päivittely jatkuu. :)

Tämän viikon aikana ollaan ehditty lenkkeillä, etsiä 'kadonneita', tokoilla ja agiliidellä. Maanantaina käytiin Tainan kanssa Reuharissa metsäinen lenkki. On niin ihanaa katsella kun Nelli ja Lace juoksee ja juoksee ja juoksee ja juoksee...Ja vielä vähän juoksee. :) Toivottavasti niiden ystävyys ei lopu ikinä, ovat meinaan tosi hauska pari (Loiri-loikkija & Nellukka-leidi) 

Iltalenkkien yhteydessä ollaan tehty ruutuja. Ennen lenkkiä olen pistänyt törpöt pystyyn pihaan ja laittanut pallon ruutuun (Nelliltä salaa). Sitten ollaan pari kertaa toistettu liikettä. Välillä olen myös ottanut pallon pois ruudusta ja palkka on tullutkin multa. Tämä onnistuu vain jos edellinen treeni on ollut sellainen, jossa pallo on ollut ruudussa. Nelli ennakoi muuten ja kääntyy muhun päin jo ennenkuin on ruudussa, odottaen tietysti palkkaa. Kaikenlisäksi vauhti meinaa hiipua jos palkka tulee multa. Haastavaa..Ei voi muuta sanoa. Mutta täytyy nyt vaan saada Nellille selville ruudun paikka, jotta se osaa vaikka unissaan suunnistaa sinne. Eiköhän se sitten taas siitä.

Tänään oli jälleen hallitokot Nokialla collieporukalla. Aluksi tehtiin tokoa. Jokainen omia juttujaan. Tein Nellin kanssa alkuun katsekontaktia sivulla. Se otti selvästi stressiä, kun muut koirat haukkuivat. Seuraamista tehtiin muutama pätkä ja se oli hyvää! Otettiin sitä myös pallon kanssa höntsäillen. Hienosti meni. Muistin napata noutokapulankin mukaan ja sitä sitten vähän treenattiin myös. Aluksi pistin kapulan Nellin suuhun ja tehtiin pari luovutusta edessä, josta Nelli sitten meni vielä sivulle. Meni mainiosti. Tehtiin myös pari loppuluovutustreeniä niin että heitin kapulan parin metrin päähän ja Nelli toi sen sitten eteen -> palkka. Hyvin on Nellillä intoa kapulan kanssa, on ilo treenata sitä kun koirakin on tosi innoissaan.

Puolet halliajasta menikin sitten agilityyn. Kierrettiin pienissä ryhmissä läpi eri esteitä. Tehtiin keppejä, hyppyjä, pöytää ja putkea. Hypyt alkaa mennä jo hyvin viime kertaan verrattuna. Ei Nelli enää yrittänyt ali mennä, onneksi, eikä muutenkaan aristellut hyppyjä (möllikisa 'katastrofin' vaikutuksesta) Pöytää ei ollakaan treenattu pitkiin aikoihin, ja sekin luonnistui hyvin. Hallilla olikin tosi korkea pöytä, eikä se tuottanut ongelmia vaikka olikin korkea. Putket ja kepit meni samaan tapaan hyvin. :)

Treeneistä tultaessa tehtiin vielä reilu lenkki Veeran & Rekun kanssa. Käveltiin ensin Teivoon, mutta sitten muistelinkin, että siellä oli hiihtäjiä. Koitettiin kuitenkin vähän kurkistella, miten Nelli niihin suhtautuu kun se viime talvena päätti yhdistää ne rullaluistelijoihin ja alkoi siis kammota hiihtäjiäkin..Sama reaktio nytkin, mutta oli hieman rauhallisempi onneksi. Ja hiihtäjätkin hiihtivät siinä kohtaa vähän hitaammin. Ei muutakun namia kitaan ja sitten juosten pois. Tehtiin sekä Rekulle että Nellille parit etsinnät, kummillakin meni hyvin. Nelli on hauska kun se aluksi lähtee harhailemaan vaan etsittävää kohti ja saattaa lähteä jopa vastakkaiseen suuntaan, löytää sitten onneksi jäljen jonkin ajan kuluttua ja näin löytää myös etsittävän. Hauska typy. ;) Lenkistä tulikin parin tunnin mittanen ja nyt Nelli on ihan puhki ja nukkuu tuolla sängyllä varmaan iltalenkkiin asti.

Kaikki on tehnyt joitakin uuden vuoden lupauksia blogeihinsa, niimpä mäkin päätin jotakin täksi vuodeksi keksiä ja se osoittautuikin ihan hyväksi ideaksi. Sitä tulee sitten oikeasti treenattua kunnolla ja ompahan jotain aihettakin treenaukselle. Lähinnähän nämä suunnitelmia ovat, eivät niinkään lupauksia. Tässä tulee:

- alokkaasta viimeinen ykkönen & TK1
- starttaus avoimessa ja mahdollisesti kisaaminen SM-kisoissa
- BH-koe
- Agilityssä möllikisoja
- Iloinen treenaus, ei paineita
- Ja tärkein; terveenä pysyminen!!

Hyvää uutta vuotta!