Tällä viikolla ollaan treenailtu ahkerasti. :) Alkuviikosta ihan vaan lenkkien yhteydessä tehty jotain pientä seurausta naksun kanssa ja vauhtiluoksareita. Rosakin oli yksi päivä mukana lenkillä ja sai luvan vähän arvostella ja katsoa miltä meidän seuraus näyttää. Saatiin melko positiivista palautetta. Ihan alussa kuulemma poikitti kovastikin, mutta se rauhoittui onneksi muutaman askeleen jälkeen. Poikittamiseen syynä on leluseuraus..Muuten pätkät oli oikein hyviä ja kontakti pysyi todella hyvin. Pyrin tuossa treenissä siihen, että onnistunut suoritus on se, että kontakti pysyy koko seurauksen ajan. Jos katse laskee niin liike hajoaa. Kertaakaan ei tarvinnut hajoittaa. :)

Lauantaina tokoa & agia pikkuporukalla hallilla. Tokoja otettiin alkuun. Ihan ensimmäisenä luoksetuloja vauhdilla ja sen jälkeen seurausta/kävelyä ringissä. En tehnyt Nellin kanssa sitä seurauksena vaan käskin vaan kulkemaan vierellä. P.makuu meni meidän osalta ihan ok. Vähän epävarma Nelli kyllä oli, ehkä toisten koirien haukunta häiritsi sitä tai jotain. Pysyi kuitenkin nätisti ja vaihtoi pari kertaa kylkeä. Yhteisien liikkeiden jälkeen tehtiin vielä omia juttuja. Me Nellin kanssa treenattiin vähän noudon loppuosaa. Luovutus on kyllä ihan kiva, tuo lähelle mutta kun sanon kiitos niin meinaa pamahtaa heti mun namitaskulle. Kiitos-sanan täytyy siis olla tosi neutraali ja näin alkuun pidän hellästi vielä koirasta kiinni, ettei se pääse pomppimaan. Sivulle menee luovutuksen jälkeen mainiosti.

Aksaa otettiin sen verta, että treenattiin sylkkäreitä ja poispäin käännöksiä sekä putkea ja rengasta. Taina oli Fadon ja Lacen kanssa mukana hallilla ja opetti meille vähän syli- ja poispäin käännösten tekniikkaa. Eipä mekään enää muistettu heti alkuun miten ne meni, mutta parin harjoituskerran jälkeen meni jo tosi nätisti. Otettiin matalalla hypylläkin vähän niitä. Nelli on niin ihana kun se ei häslää yhtään, vaan kuuntelee kovasti ja keskittyy. Sen kanssa on ilo tehdä töitä. :) Rengas oli tälläkertaa maxi korkeudella, mutta se ei silti tuottanut ongelmia. Otettiin sitä niin, että olin toisella puolella namin kanssa houkuttelemassa ja sivuilla oli aidat, ettei koira pääse sivusta livahtamaan. Oikein rohkeasti Nellukka suoritti renkaan. Putki olikin jätetty A-esteen alle U-kirjaimen muotoon ja sitä tehtiin pari kertaa. Nelli haki oikein mainiosti putken. Lopuksi vielä rataa suoralla putkella ja muutamalla hypyllä. ei valittamista. Rimat oli 60, eikä Nelli yrittänyt yhtäkään alittaa, hyvä hyvä.

Hallin jälkeen mentiin lenkille Tainan ja koirien kanssa. Paikkana toimi Reuharin mukava rantametsäkävelytie. Nelli oli tosi onnessaan päästessään lumilenkille ja yritti hakea kokoajan Lassea leikkimään. Lace ei tälläkertaa päässyt riekkumaan kuntoutuksen vuoksi. Nooh, Nellillä taisi silti olla mukavaa kun se oikein ärsytti Lasutinta ja sai hepuleita..Hassu koira.

Tänään oli pitkästä aikaa tokotreenit Gigantilla. Oltiin sovittu, että tehdään kokeenomainen treeni ja niin teimme. Paikalle oli tuotu oikein kehänauhat ja kaikki joten treeni oli oikein koemainen. Jokainen vuorollaan toimi liikkeenohjaajana. Aluksi paikallaanmakuu, joka meni mainiosti, ei siitä enempää. "kehässä" Nelli teki seurauksen ilman hihnaa, liikkeestä maahanmenon, luoksetulon ja liikkeestä paikalleen jäämisen. Seuraus oli aika huonoa. Mun olisi pitänyt ennen suoritusta tehdä pari askelta naksulla, jotta koira muistaa oikean paikan jne. Mutta enpä sitten tehnyt ja siis kontakti oli kyllä todella surkeaa..Loppua kohden se onneksi parani ja kokeessa varmaan numero olis ollut joku 7. Liikkeestä maahanmeno oli hyvä, paitsi lopun sivulletulo ei toiminut. Mä sanoin vahingossa sivu, vaikka piti sano istu ja Nelli hämääntyi siitä. Eli tästä kaksoiskäskytys..Luoksetulo oli vauhdikas ja tarkka. Sivulletulo oli hiukan vino, mutta muuten liike oli täysi kymppi. Liikkeestä paikalleenjääminen oli myös hyvä paitsi että Nelli ennakoi lopun istumisen, eikä kuunnellut mun käskyä.

Kokonaisuudessaan ihan jees suoritus. Nyt tiedän, mitä pitää parantaa. Tyytyväinen olen kuitenkin Nellin motivaatioon, se ei väsähtänyt vaikkei palkkaa tullutkaan. Jaksoi tsempata hyvin, vaikka alun seuraus tökki. Kyllä tällä kokeeseen kehtaa mennä.

Loppuun tehtiin ruutua. Aluksi juostiin yhdessä ruudulle ja palkkasi lelulla heittäen. Toinen samalla tavalla. Kolmannella ennakoi, joten otettiin uudestaan ja se oli hyvä. Nyt alkaa ruutukin sujua melko hyvin. :) Treeniä vaan paljon, niin kyllä se siitä lutviintuu.

Ihan viimoiseksi tehtiin vielä yksi p.makuu. Otin tälläkertaa vähän pitemmän ajan kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt makuu oli oikein hyvä, ei ollut yhtään epävarma. Nämä olivat todella kivat ja hyödylliset treenit meille!

Alla kuvia aurinkoiselta tiistailta jäältä.