Tämä viikko on sujunut Nellin osalta aika lailla tokoillessa. Ollaan tehty paljon uusia juttuja, eli ei pelkästään seurausta, makuuta ja luoksaria. :) Osa treeneistä on mennyt oikeinkin mallikkaasti, osa taas ei niin mallikkaasti. Ei tämä toko ole kuitenkaan niin vakavaa, että pitäisi jokaisesta virheestä painua maan alle. Vastoinkäymisistä huolimatta siis treenaus ja pohdinta jatkuu. :)

Nellille tein eilen treenisuunnitelmaa kevääksi, joka on vielä hieman kesken. Jaottelin kaikki treenattavat liikkeet ja laitoin niihin treenivinkkejä/ohjeita. Suunnitelmassa on mukana mm. paikallaanmakuu, nouto, luoksetulo, kaukokäskyt ja ruutu. Seuraamisesta en taida mitään suunnitelmaa tehdä, koska sen osalta suunnitelmat muuttuu lähes päivittäin. Seurausta treenataan siis koiran motivaation mukaan. Nyt on kuvioissa metallinoutokin! Sain vihdoin ostettua metskukapulan ja sen treenaus on aloitettu. Hyvin Nelli ottaa metallia suuhun, josta olen tosi helpottunut! Pistetäämpäs nyt sitten vähän ajatuksia meidän viime päivien tokotuksista.

Perjantaina mentiin Veeran ja Rekun kanssa Teivoon treenailemaan. Olikin hyvä vaihtaa maisemaa välillä, vaikkei maiseman vaihdos tuntunut likkaan juuri vaikuttavankaan. Treenin alla oli nouto, luoksari, kaukot, ruutu ja tunnari. Nouto sujuu ihan mallikkaasti. Loppuosaa hiottiin sivulletulon kera, sillä Nellillä ei pysy pylly maassa luovutuksen jälkeen. Otin myös pari vauhtinoutoa, jotka onnistuivatkin nyt tosi hyvin. Pallolla houkuttelin ja juoksin pakoon ja tulihan sitä vauhtia sieltä! Kapulankin malttoi pudottaa. Luoksetuloa olen nyt kumminkin ottanut sillä pysäytyksellä. Se sujuu tosi hyvin. vauhtiluoksaria tehdään myöskin edelleen. Kaukoissa ei Nelli enää edistä, jee!! :)) Mutta maasta istumisesta vaihdos maahan on h-i-d-a-s. Nellin on pakko mennä lonkka-asentoon, ja sen takia vaihdos ei ole kovin nopea. Maasta istumaan nousu on kuitenkin nopea. Edelleen lelu on palkkana.

Ruutu oli loistava!! Otettiin aluksi niin, että Veera vei pallon ruutuun. Hyvin Nelli löysi ruudun. Seuraava otettiin perspallolla. Oli jälleen loistava, ja tähän oli hyvä lopettaa. :) Tunnari ei mennyt ihan samaan tapaan..Otettiin ensin pari kertaa yhdellä kalikalla, joka oli piiloteltu lumen alle. Haki hyvin luovutuksineen kaikkineen. Otin hämäykseksi toisen kalikan joukkoon ja Nelli toi tietysti sen sitten..Se ei vielä älyä tuota oman hakemista. Tuo kyllä nätisti kapulan, mutta tuo sen minkä ensimmäisenä näkee. Täytyy vissiin helpottaa vaan treeniä tai sitten keksiä jotain uutta. Tainaa, apuaa! ;)

Lauantaina oltiin Veeran kanssa turisteina KV-näyttelyssä. Olipas kiva nähdä välillä näyttelytouhuja. Aikas priimailua se kyllä edelleen on, vaikka kyllä musta tuntui että jakkupuku meininki oli vähän hillittänyt. ;o) Collie nartut oli kyllä oikein mun mieleen. Joukosta löytyi monta siroa ja kevyt turkkista otusta. Ostoksilla tietysti käväistiin ja mukaan nappasin Nellille narupallon, kuivattua mahaa ja sen metskukapulan. Oli kiva päivä!

Tänään perinteiset Giganttitokot. Alkuun vähän metallin kanssa treenattiin. Hyvin otti suuhun. Kaukot oli jees, jälleen istumasta maahan vaihdos vähän jumittelee mutta muuten kaket on hyvät. Ruutu oli tänään täysi kaaos. Aluksi Nelli meni ruutu-käskyllä oikealle ja tötsien sivusta ruutuun. Kun laitettiin pallo ruutuun niin himmaili, eikä kunnon vauhtia saatu ollenkaan. :( Plaah. Täytyy tätäkin funtsia siis uudestaan.

Otettiin myös perus paikallaanmakuuta. Olin selin. Nellin reaktiot eivät kuulemma muuttuneet yhtään, oli rentona eikä vilkuillut tai kääntyillyt, jes :)) Piilomakuu onkin nyt siirtynyt sisätiloihin (kiitos Taina vinkeistä!). Sisällä onnistuu tosi hyvin ja palkka on näkyvillä. Eli valoa tunnelin päässä on näkyvissä. :)