Tänään käväistiin kisailemassa Takuttien kentällä Hervannassa erittäin lämpöisessä säässä. Nellille ehkä vähän liiankin lämmin, mutta meille ohjaajille oikein sopiva. :) Pistetääns sitten alle pisteitä ja vähän analyysiä. Ja tuomarina Maria Ala-Nikkola

Paikallaanmakuu 9, tähän olen niin tyytyväinen!! Oikeastaan mulle oli ihan sama mitä muista liikkeistä tulee, kunhan makuu onnistuu. Tuomari sanoi, että loppu puoli minuutia Nelli oli vähän levoton (oliko jopa kääntänyt kerran kaksi kylkeä, huoh), josta sitten poisti aikas ronskisti yhden pisteen.

Seuraaminen taluttimetta 7, Nellillä ei ollut kyllä ihan seuraaminen nyt hanskassa. Laiskasti tuli vierellä, mutta ihan kivasti teki käännökset ja pysähdykset. Kerran jouduin käskyttämään täyskäännöksessä uudelleen, kun rupesi katselemaan tiellä kävelevää miestä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10, Tämä meni oikein hyvin!! :) Olisin saanut hieman kuulemma lähempää koiraa palata sen viereen.

Luoksetulo 9 ½, Hieno & nopea pysähdys ja laukka pysyi. Sivulletulo vähän vino, josta puolikas piste pois.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 ½, Nelli teki kympillä töitä, mutta minä sen sijaan sain aikamoista läksytystä tuomarilta. En oikein ymmärtänyt ensimmäisessä pysähdyksessä, että mitä kummaa se tuomari sönkötti siitä paluusta koiran luo ja muistin, että piti pitää isoa väliä koiraan kun palaa sen sivulle (siis toki siirryin ihan koiran viereen perusasentoa varten, mutta siinä paluussa pidin isoa väliä). No eihän se näin ollut, vaan pitikin kulkea lähelle koiraa. En kyllä vieläkään ymmärrä miksi näin suuri pisteiden menetys.

Nouto 8, Mageesti nouti, vähän ehkä turhan innokkaasti otti kapulan suuhun. Palasi ravaten ja toi hieman liian kauas kapulan mun eteen. Sivulletulo oli kai hyvä. Jälleen sain kuulla tarinaa, että mun pitäisi ehkä opettaa koiraa tuomaan kapula suoraan sivulle, koska on suurempi mahdollisuus menettää pisteitä enemmän jos koira tuo eteen. Aivan niinkuin en olisi tätäkään kuullut miljoonaa kertaa. ;)) Hah, en aio vaihtaa luovutustapaa, sillä musta vaan se eteentuominen on mageempi ja treeneissä se kyllä aina tuo lähelle!!! ;)

Kaukot 0, Nelli-neiti otti aurinkoa Cool. Enää drinkki ja aurinkolasit puuttui. Joo, eli minä tyhmänä käskyttelin ja heiluttelin käsiä ja Nelli vaan rennosti löhösi makuulla tekemättä mitään.

Estehyppy 0, Hyppäsi hyvin toiselle puolelle, istui melko nopsasti ja hyppäsi takaisinkin, mutta jäi puolitiehen eikä tullut sivulle. Jouduin houkuttelemaan ja vahingossa koskinkin koiraa samalla. Kysymysmerkkinä on kyllä, että miksi hitossa nolla? Koska itse hyppyosuus meni ihan kympillä mutta siinä sivulletulossa oli säätöä. Ei voi tajuta..

Kokonaisvaikutus 7, pisteitä yhteensä 129,5 ja 3.tulos.

Näin kokeen jälkeen ihan hyvä fiilis. Ei mennyt huonosti ekaksi kokeeksi. Makuuseen olen erityisen tyytyväinen ja sekin lämmittää sydäntä, että Nelli ei luovuttanut missään vaiheessa. Se jaksoi yrittää, vaikka oli kuuma ja jano. Mä en kyllä ollut ollenkaan samalla aaltopituudella tuomarin kanssa...Arvostelu oli vähän liian tiukkaa ja niin no jos olisin ekaa kertaa ollut kokeessa niin olisin varmasti lopettanut kisaamisen (sen verta oli tylytä kohtelua). Onneksi osaan nyt ottaa huumorilla, enkä välitä mitä ne jehut siellä sepittää. Yleensä tuomarit on kyllä mukavia, antavat rakentavaa palautetta ja ovat kannustavia. Ei tokikaan aina voi olla hyvä päivä. Edes mukavallakaan tuomarilla.

Aikataulutus oli myös vähän kyllä pielessä, koska me tultiin reilusti 45min ennen luokan alkua ja meinasi tulla hoppu kehään. Vielä en ole kokeessa ollut, jossa aloitettaisiin noin paljon ennen arvioitua aikaa. Tämän takia p.makuukin oli vasta muiden liikkeiden jälkeen, koska kaikki koirat ei ollut vielä tullut kisapaikalle aloitettaessa. Kehässäkin tuntui olevan hirveä hoppu kokoajan, kun olit aloittamassa palkkaamaan koiraa niin jo huudettiin että "metri taaksepäin ja aloita jo". Olen vähän vieläkin pyörryksissä siitä menosta. ;) Mutta parempi tää jokatapauksessa oli kuin se, että joutuu odottelemaan hirmuisesti.

Nyt vaan sitten treenailemaan ahkerasti. Täytyy erityisesti taas tuohon viettiin kiinnittää huomiota. Olen vähän liikaakin palkannut namilla, joten nyt täytyy alkaa taas tehdä lelutreenejä, jotta sitä viettiä saadaan enemmän kehiin. Hyvin on nyt aikaa seuraavaan kokeeseen, joka on tän kuun lopussa. Tästä tuloksesta on hyvä parantaa, jos vaikka sinne kakkoseen ainakin kiirisi. :)

edit. Jennille kiitos vielä lisä informaatiosta! Eli Nelli tosiaan oli liikkunut paikallaanmakuun lopussa vähän enemmänkin, josta se yksi piste pois. Ja nyt olen taas viisaampi kun tiedän, että koiraan koskeminen liikkeen aikana nollaa suorituksen. Tämä luokan vaihdos sekoittaa pään! ;)