..nimittäin treenauksessa. Nellillä on ollut tokosta vähän lomaa omien kiireitteni takia. Nyt kuitenkin taas ollaan alettu treenaamaan ihan säännöllisesti. Ollaan tokoiltu Veeran&Rekun kanssa ja Sohvin&Tuiskun kanssa. Viime viikolla käytiin Rosankin kanssa treenailemassa pyykkirannan viereisellä nurmikolla.

No mitäs sitten on tullut treenailtua..Ruutua, seurausta, luoksaria, kaukoja ja noutoja. Ruudussa pienen pieni kosketusalusta, jolla liike toimii hyvin. Ollaan myös tehty ruutua avustajan kanssa niin, että avustaja on ruudun takana ja heittää lelun Nellille kun se menee ruudun läpi. Näitä varmaan tullaan tekemään paljon. Useimmiten Nelli menee alustan kanssa ruutuun heti ensimmäisellä yrittämällä ja vauhdilla mutta sitten toisella kerralla jää haahuilemaan koska tietää, että multa tulee palkka, eikä malta juosta ruudulle. Tämän takia yleensä teenkin vain yhden ruudun kerrallaan.

Seuraaminen on loistavaa. :) Ollaan tehty paljon leluseurausta ja sitten myös ihan suoraa pitkää pätkää namilla naksu apuna. Nellillä löytyy kyllä intoa paljon! Vielä kun se into pysyi pitkällä seurauksella. Ainoa ongelma taitaa olla edistäminen. Nelli seuraa vähän liian edessä, mutta en ole sitä lähtenyt korjaamaan koska se katsekontakti on nyt se, jota haetaan.

Noudot menee ihan jees. Metallin kanssa ollaan tehty paljon pitoa, jotta siitä tulisi mahdollisimman mukava kapula. Ihan kokonaistakin noutoa ollaan sillä tehty ja menee hyvin. Puukapulan noudossa on nyt se 'ongelma' että Nelli ravaa takaisin ja se ärsyttää mua. Eilen yritin juosta tuhatta ja sataa sekä heittää palloa kun Nelli toi kapulaa, mutta ei se juokse millään. Katselee vaan, että mitä hittoa sä mamma teet!? Ja niin muuten katselee ohikulkijatkin. ;) En aio silti luovuttaa, vaan yritän saada sitä vauhtia esiin, koska Nelli laukkasi yksi päivä ihan omasta aloitteestaan ja siitä tietysti sai bilepalkan. "Asioiden on tapana järjestyä."

Eilen oltiin Taina, Heta, Eija + TSE-porukka poliisimuseossa, jossa oli meille järjestettynä esittelykierros. Museossa esiteltiin poliisikoiratoimintaa ja siellä oli aivan huisin hienoja kuvia koirista! Lisäksi paikalla oli ehkä tuleva ID-koira Einari (sakemanni), joka vaikutti oikein hauskalta kaverilta. Oli erittäin mielenkiintoinen kierros! Alkoi nyt kyllä enemmän vaan kiinnostamaan tuo poliisin ammatti. Täytyy tutustua lisää. ;)

Meidän viikon takainen tokokisahan peruuntui noiden juoksujen takia, mutta onneksi saatiin Sohvi ja Tuisku meidän tilalle kisailemaan! Ja pärjäsivätkin siellä hienosti, ykköstulos ja luokan toisia!! Onnea vielä tätäkin kautta Sohvi Tuiskumuisku. :)) Meidän seuraava koe on nyt sitten SM-kisat. Toivottavasti ei enää sen jälkeen tarvitsisi avoimessa kisailla, haluaisin jos kovasti treenata kunnolla voittajaa. Niin ja BH-koettakin täytyy sitten alkaa katselemaan syksyksi kun kesähelteet on ohi.

1243931902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e