Hieman tulee päivitys myöhässä, mutta tuleepa nyt kuitenkin. Lauantaina siis kisattiin Kangasalla collie powerilla eli SCY:n joukkueella. Joukkueessa mukana oli mukavasti koirakoita kaikista muista luokista paitsi alokkaasta. Paikalla piti olla jo klo 8.00 joten pitkä päivä oli tiedossa. Kaikenlisäksi meidät oli sitten rankattu melkeimpä viimeisiksi eli siinä jo meinasin hanskat heittää tiskiin..

Liikkeet suoritettiin kolmessa kehässä, joka oli itsessään jo plussaa. Ensimmäisessä kehässä makuu ja nouto & Marita Packalen. Toisessa kehässä seuraus, liikkeestä maahanmeno ja hyppy & Aino Juhantalo-Kakkola. Viimeisessä kehässä oli sitten luoksetulo, liikkeestä maahan meno sekä kaukot & Saija Pollari. Pisteitä kerättiin 128,83 ja kolmostulos. Ensimmäinen kehä meni loistavasti, jossa makuu 10 ja nouto 9!! Nellillä erittäin hyvä vire! Seuraavat kehät oli taas ihan toista luokkaa. Musta tuntuu vieläkin, että jossain pamahti yms koska koira meni ihan kummaksi yhtäkkiä siinä nurmikolla istuskellessamme. Ei edes palloa hakenut kun sitä yritin sille heittää. Kaikki muut liikkeet olikin sitten huono vireistä hengausta, mutta Nelli kuitenkin hyvin suoritti kaikki, eikä luovuttanut. Hyppy ja kaukot 0 (oli jo odotettavissa..). Luoksetulo oli sentään ihan hyvä ja vauhdikas, josta pisteitäkin irtosi 8½.

Päivä oli kaikenkaikkiaan ihan mukava. Näki erilaisia suorituksia ja kaikki suoritukset eivät todellakaan olleet hyviä joten mitään paineita ei ollut! Tietysti tuo Nellin huonovireisyys jäi vähän harmittamaan..Sekä ne nollat. Jotenkin sitä aina rupeaa mietiskelemään, että pitäisköhän koko touhu lopettaa kun ei se koira jaksa mitään tehdä siellä kehässä..Onneksi kuitenkin on niitäkin kisoja meillä ollut, joissa Nelli on tsempannut yli hyvin ja ne muistuttaa mua siitä, että ei saa luovuttaa! Ei anneta niiden bortsujen viedä kaikkea kunniaa. ;)) Tässä oppii arvostamaan ihmisiä, jotka jaksavat kouluttaa vaikeasti motivoituvia koiria tai muuten hankalia tapauksia. Mutta sen olen nyt kuitenkin päättänyt, että mitään suuria tavoitteita ei aseteta koska muuten tästä harrastuksesta tulee liian totista. Nyt Nelli saa vähän aikaa ihan vaan lomailla ja tehdä kaikkea rentoa touhua, lenkkeillä metsässä ja peloilla, juosta pallon perässä, tehdä temppuja, uida...Tokon aika tulee sitten kun on tullakseen. Niin ja nyt mun täytyy todellakin alkaa suunnittelemaan treenejä. Lyhyitä treenikertoja, viettitreeniä, positiivinen asenne. Suunnittelu tehdään ennen treeniä, ei siellä kentällä.

Sunnuntaina vielä katsottiin finaalia med Sohvi ja Veera (myös Nelli, Rekku, Tuisku). Hienoja suorituksia ja oli hienoa, että rotukirjo oli runsaampi. Tiukkaa oli arvostelu, mutta niinhän se kuuluukin olla tuolla tasolla. Kaikenkaikkiaan hyvin järjestetyt kisat. Kehät eteni hyvää vauhtia ja tuomarit olivat mukavia. Näin se kuuluukin olla! :)