Vihdoin ennättää tätä blogiakin päivittää! Syksy on jo hyvällä mallilla, lunta vain odotellessa. Nellillehän tämä on oikeinkin hyvää treeniaikaa ja ollaan kyllä jonkin verran tokoiltukin, mutta vieläkin voisi ahkerampaa olla..Mökillä kävästiin muutama viikko sitten ja pari viikkoa sitten vietettiin viikonloppu Kotkassa sukuloimassa. Meillä oli ihana merenrantamökki vuokrattuna mummin syntymäpäivien kunniaksi. Syötiin, juotiin, saunottiin ja illalla oli ilotulitustakin! Ilotulitus ei ihan ollut Nellin mieleen, mutta sisällä musiikki kovalla ei paukut tuntuneet kovinkaan pahoilta. Nelli palautui tosi hyvin! Metsässäkin käytiin useaan otteeseen lenkkeilemässä ja muuten Nelli touhuili pihassa ja oli ihan elementissään paimentaessaan koko porukkaa. :)

Viime perjantaina Taina haki meidät Jumesniemeen lenkille. Oli tosi kaunis aurinkoinen syysilma! Kierrettiin metsän ja pellon kautta ja Lace&Nelli tietysti nauttivat täysin siemauksin vapaana olostaan ja juoksivat minkä kerkesivät..Oli mukava lenkki hyvässä seurassa ja ilmassa! :)

Lauantaina sitten ajeltiin Hakametsään, jossa järjestettiin Collie yhdistyksen Pirkanmaan alaosaston syyspäivä. Ohjelmassa oli möllitokoa, totojuoksua ja mätsäri. :) Nelliä en ollut ollenkaan tokoon ilmoittanut kun avointa luokkaa ei saatu järjestymään, mutta meidän nimi oli sitten alokkaassa ja kokeiltiin huviksemme miten se sujuisi. Seuraus oli kyllä jälleen ihan jotain muuta mitä sen olisi pitänyt olla..Haahuilua eikä kontaktia ollut lähes ollenkaan. :( Muut liikkeet menikin ihan jees, paitsi että myös luoksetulo oli ehkä Nellin huonoin ikinä; se KÄVELI mun luokse! Paikallaanmakuu sentään Nellin priima eli 10! Ja pisteitäkin kertyi 166p ja oltiin 2/4. :) Saatiin hieno hopeamitalli :) Totojuoksu olikin meille ihan uutta. Nelli ei vauhtinsa puolesta oikein muille pärjännyt, mutta hyvin suoritui silti tehtävästä. ;) Mätsäristä yllätyksenä punainen nauha! Silloin joskus kierrettiin moniakin mätsäreitä, eikä ikinä saatu muita kuin sinisiä nauhoja ja ehkä sen takia sitten into lopahti. Ihan kiva yllätys tuo punainen välillä. Ja punainen kuulemma koiran hyvistä liikkeistä. :)  Kuka haluaa viedä Nellin näyttelyihin? ;)

Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa treenaamassa Sohvin&Tuiskun ja Veeran&Rekun kanssa, kun Sohvi tuli lomille Porvoosta tänne. :) Ajeltiin Nokialle ensin tekemään Tuiskulle jälki ja sitten tottistelemaan viereiselle kentälle. Nellin kanssa ihan minitreenit seurausta ja paikallaanmakuuta. Seurauksessa otin nyt käyttöön namikipon, joka on kentän laidalla palkkana liikkeen jälkeen. Ensin ei Nelli ymmärtänyt ollenkaan mistä on kyse, mutta mä ymmärsin! Tajusin miksi koira ei osaa seurata kokeessa, siksi koska treeneissä seuraus on niin namihakuista. Nelli tekee töitä ainoastaan sen namin eteen. Koitan nyt opettaa Nellin seuraamaan pieniä pätkiä ja vapautan namikipolle. Tiedän, että tässäkin voi tulla ongelmia kuten, että koira karkaa kehästä etsimään kippoa yms. mutta otan sen riskin nyt. Parin toiston jälkeen Nelli hiffasi jo hyvin ja teki ihan hyvää kontaktia. Koitetaan tällä tyylillä nyt ainakin alkuun.. Paikallaanmakuusta Nelli suoritui hyvin. Menin hetkeksi piiloon ja laitoin palkan esille muutaman metrin päähän koirasta.

Tokojen jälkeen suunnattiin takaisin jäljelle. Tuisku jäljesti jälleen hienosti ja tarkasti. Rekku ja Nelli vielä opiskelivat autosta käsin. :) Sitten suunnaattiin Hesburgerin kautta kotiin. Oli kivat treenit :)

Nelli kävi tällä viikolla rokotuksella eläinlääkärissä ja pyysin lääkärin katsomaan Nellin hampaita. Sanoi, että hammaskiven poisto voisi olla ihan hyvä, kun ei se kivi tunnu raaputtamallakaan (tai plaque offilla) lähtevän. Vielä ei ollut onneksi mitään tulehdusta yms. Hammaskiveä oli vain kulmahampaissa ja vähän siellätäällä muualla. Alle satasella selvittäisiin kuulemma siitä reissusta, että hinnaltaankin ihan suht edullinen. Täytyy nyt katsoa joku aamupäivä vapaaksi ja käyttää Nelli siellä. Hoito on kuulemma hyvä tehdä aamupäivästä nukuttamisen kannalta. Silloin koira ehtii heräämään illaksi, eikä sitä tarvitse yöllä ulkoiluttaa. Hui, vähän jännittää kyllä tuo rauhoittaminen..