Tänään aamupäivästä tokoiltiin koulun kentällä Tarjan&Neeran ja Tarjan lagottotuttu Iidan kanssa. Olikin kerrassaan hyvät treenit!! :)

Ihan aluksi otettiin paikallaanmakuu piilossa. Aikaa ei otettu, mutta olisikohan se ollut jotakin minuutin luokkaa. Hyvin pysyi Nelli. Sitten ihan perusnouto, joka olikin viime kerralla suorastaan täydellinen. Hetsasin alussa kapulalla Nelliä ja yritin saada sitä kiinnostumaan oikeen kunnolla kapulasta. Lähtikin sitten oikein kunnon laukalla kapulalle ja toi laukaten! Luovutus vielä on vähän väljä ellen peruuta taaksepäin. Mutta siis edelleen nouto on hyvä :)) Harmittaa kun kisoissa ei voi aluksi leikitellä kapulan kanssa. :D Otettiin pitkästä aikaa myös ruutua. Alusta neliön takaosaan (vein alustan koiran kanssa ja siitä käveltiin lähetyspaikalle). Ajattelin ensin, että Nelli ei varmastikkaan hahmota ruutua ja haahuilee taas, mutta neitipä yllättikin ja juoksi ihan suht varmasti oikeaan paikkaan. Toistettiin kerran ja sekin oikein hyvä! Nyt tehdään näitä lisää ja varmistetaan, että Nelli osaa varmasti juosta ruutuun eikä harhaile matkalla. Pohdittiinkin tuossa, että olisi hyvä palkata vasta pysäytyksen/maahanmenon jälkeen, mutta vielä taitaa ko. liike olla sen verran epävarma, että palkkaan toistaiseki pelkästä ruudun hahmottamisesta. Kun se varmistuu niin rupean vaatimaan enemmän. Taisi pieni ruututauko tehdä Nellille hyvää!

Luoksetulotreeni olikin Nellille tarpeen, tai se, että se joutui odottamaan paikalla kun toista koiraa huudettiin. Ei meinaan neiti pysynyt paikoillaan kun Neera huudettiin luokse. No ei siinä mitään uusiksi otettiin pysäytyksen kanssa. Pysäytys nyt ehkä hieman löysä. Osittain saattaa johtua siitä kun mulla on lelu kädessä huutaessa, Nellin on siis hankalampaa pysähtyä kun se tulee niin vauhdilla. Mutta joka kerta pysähtyy kuitenkin. Loppuun vielä toinen makuu myös piilossa. Tämä myös hyvä paitsi, että lopussa kun kävelin palkkaamaan niin Nelli vähän ryömi eteenpäin. Oli liian hyvää palkkaa, meinaan porsaan sisäfilettä vai mitä lie ;)) Oikein hyvät treenit oli jälleen! Nelli oli tosi reipas ja iloinen! :)