Hiekkakenttien lisäksi ollaan päästy korkkaamaan lähi nurmikenttä, joka on hellepäivien jälkeen kuiva ja täydellinen treenaamiselle! Viime päivinä tosin Nelli on käynyt vaan uiskentelemassa, koska päivällä on ollut aikas kuumaa tokoilulle..Uimisesta Nelli on taas innostunut ihan toden teolla. :) Sitä ei saisi järvestä ollenkaan pois. Melkein vois jo itekin käydä kastamassa talviturkin, ei enää ihan jääkylmää vesi ole.

Viime viikolla käytiin lampailla Tainalla ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Fado näytti melkoiset taidon näytteet heti alkuun, kun toi kaukaa rauhallisesti lampaat treeniaitaukseen, oli upeen näköistä! Nellin kanssa edelleen lampailla motto vois olla "Daa dirlan dirlan daa". ;) Vielä ei olla ihan jyvälle päästy mitä se paimennus oikeastaan on, mutta Nelli kyllä kehittyy kokoajan! Haastavaa tästä tekee se, että kun Nelli innostuu lampaista, se alkaa juosta niiden perässä (josta lambit helposti panikoituu) ja sitten mun pitäisi himmata menoa vähän liinalla ja sitten Nelli helposti himmaa liikaa ja kiinnostuu enemmän lampaan kakasta. Haastavaa siis! On vaikeeta päästä siihen välitilaan, jossa koira kulkee rauhallisesti, mutta kiinnostuneesti. Viime kerralla saatiin tosin jo aikaan yksi tällainen pätkä, johon sitten lopetettiinkin. :) On toi paimennus kyllä mielenkiintoista ja kivaa, vaikka oonkin ite välillä aika pihalla! ;)

Mä oon hurahtanut muuten totaalisesti näihin koirankoulutus ohjelmiin mitä televisiosta tulee! Cesar Milanin sarja (koirakuiskaaja) on erityisesti koukuttanut mua melkoisesti. Tosin maku tähän sarjaan meni, kun eilen aamulla luin Hesaria ja siellä oli pikku artikkeli, josta selvisi, ettei sarjassa näyettävä materiaali vastaa ihan todellisuutta. Youtubestakin kuulemma löytyy videoita, joissa koiriin käytetään väkivaltaa ja esim. sähköpantaa. En lue juuri mitään koirafoorumeita, joten en ole ennen törmännyt tähän tietoon (joka ei varmaan kovin uutta ole). Toinen suosikki sarja on ehdottomasti Victoria Stilwellin Isännän ja koiran käytöskoulu. Erityisesti Stilwellin melko pehmeä koulutustyyli miellyttää silmää. :)