Viime viikolla oltiin monta päivää Tainan ja Karin luona Aromäessä. Kivaa taas oli! T&K olivat töissä ja mä hoidin yhden päivän koiria. Tehtiin pitkä peltolenkki ja uitin koirat sen päälle vielä paikallisessa järvessä. :) Maanantai-iltana pääsin mukaan rauniotreeneihin. Mielenkiintoista! Piiloja oli vaikka millä mitalla, ja koirat saivat tehdä kovasti töitä, löytääkseen maalimiehet mitä vaikeimmista piiloista. Fado etsi hienosti! Löysi pätevästi kaikki "kadonneet". :)) Mielenkiintoistahan tuo puuha on. Ja kaikenlisäksi arvokasta, nimittäin ko. työn avulla löydetään monia eksyneitä/kadonneita ihmisiä.

Keskiviikkona Taina olikin vapaalla. Käytiin kaupungissa seikkailemassa. Fado sai mustista&mirristä hienon uuden pannan. :) Tokoiltiin vähän keskustorilla. Fado&Nelli otti lyhyen paikallaanmakuun, joka sujui kummaltakin mallikkaasti. Sen jälkeen leikin Nellin kanssa ja otin sen päälle ihan lyhyen seuraamisen.

Reissun jälkeen Heta tuli Rinan kanssa meitä tapaamaan. Olipa Rina taas kasvanut! Saksanpaimenkoiran pienoismalli, niinkuin Taina sanoi. ;) Nelli ja Lasse innostuivat leikkimään pentelin kanssa. Tai Nelli heltyi ainoastaan juoksuun, lähikontaktia se ei suostunut ottamaan ilman hampaiden näyttämistä. Heta hieroikin Lacen ja Nelssonin. Nyt ollaan taas vetreitä! Siinä se ilta sitten vierähtikin, koirista puhuessa.

Nellin kanssa meidän täytyykin alkaa treenaamaan leikkimistä, jotta saataisiin lisää taistelutahtoa ja sitä kautta viettiä lisääntymään. Seuraaminen olisi kiva saada hiukan innokkaammaksi. Treenaankin sitä nyt ainoastaan lelun kanssa. Eli leikin hetken (yritän saada vireen mahdollisimman korkealle) ja otan heti perään muutaman seuraamisaskeleen. Näin siitä saa iloisen ja reippaan. Seuraamispaikalla tai vinoudella ei ole väliä. Nehän on sitten korjattavissa. Ja ongelmahan ei olekaan niissä ollut. Päinvaistoin, Nelli seuraa melko lähellä ja tiiviisti, käännöksetkin on kelpoja, mutta se iloisuus ja intensiivisyys puuttuu. Eli sitä yritetään nyt hakea. Treenataan mahdollisimman vähän mitään seuraamiseen liittyvää ja keskitytään ylempien luokan liikkeisiin, kuten ruutuun, tunnariin, noutoon ja kaukoihin. Tosin tunnari nyt on vaan pitotreeniä ja yhdellä kapulalla kekkulointia. ;)

Juhannus vietettiin möksällä. Nelli pääsi juoksemaan Ukon ja Sissin kanssa. Sissin kanssa yhteinen sävel onkin jo löytynyt. Likat juoksee ympäri metsää innoissaan. Kiva. :) Varsinkin kun Ukko muuttaa kesän jälkeen pois, niin on kiva että tytöt voi jatkaa leikkejä.

Kuvia taas :))

1673340.jpg

Likat juomassa, Lassella oma tyyli.

1673348.jpg

Paimenkoirajengi

1673352.jpg

Farkku ja Rina söpistelee :)

1670677.jpg

1673357.jpg