Ihanaa, kevät on tulossa! Tänään on ollut tosi kaunis ja lämmin sää. Treenattiinkin tänään aurinkoisessa kelissä Gigantilla. Aika raparallia tuo ulkoilu nyt kyllä on kun lumet alkaa sulaa.

Alkuviikosta tehtiin muutamia palauttavia tokotreenejä Nellukan kanssa. Ihan vaan luoksareita, kaukoja ja p.makuuta piilossa. Piilomakuu on vielä ihan alkutekijöissä, käväisen vaan piilossa ja palkkaan. Kaukkarit menee ihan jees. Välillä jumittaa alussa, joten ollaan tehty nyt paljon vain yhtä vaihdosta. Palkkaan pallolla tai muulla lelulla, heittäen sen koiran taakse. Olen koittanut ruoka- tai lelupalkkaa niinkin, että jätän sen jo alussa koiran taakse ja vapautan liikkeen loputtua palkalle, mutta se ei Nelli-neidille oikein sovi. Se kyttää taaksensa kokoajan, eikä keskity yhtään tekemään. Siksi palkka tulee multa. Pyrin kuitenkin heittämään lelun aina koiran taakse, jottei alkaisi edistämään.

Luoksaria ollaan otettu paljon ihan vaana vauhdilla ja myös pari pysäytyksellä. Pysäytys menee hyvin. Mä luulen, ettei me sitä edes kovasti treenatakaan, ettei se mene pilalle. Paikka-käsky on Nellille kuitenkin niin ytimekäs käsky, että se tottelee sitä melkein missä tilanteessa vaan, joten otan sen riskin että se tottelee sitä myös kokeessa. Hidastan vaan turhaan luoksarin vauhtia jos treeneissä aina pysäyttelen koiraa. Toisaalta olen miettinyt jos vaihtaisin käskyn kuitenkin käsimerkkiin. Se olis jotenkin kivempi, kun mua inhottaa käskeä koira kesken luoksetulon pysymään paikalla. Täytyy testata miten toimii.

Maanantaina Nelli pääsi juoksemaan pitkästä aikaa Lacen kanssa. Taina tuli koirineen tänne iltalenkille ja hyvien lämmittelyjen jälkeen tytöt pääsivät spurttailemaan vähän. Aikas huimaa vauhtia menivätkin, tai Lasse meni. ;D Tytöillä oli kyllä todella hauskaa, parhaimmat ystävykset!

Perjantaina käytiin Nellin kanssa kaverillani katsomassa uutta pentua. Pentu oli nimeltään Tuittu ja rodultaan lapinporokoira. Todella hellyyttävä tapaus! Aluksi se oli hirveän rohkea Nelliä kohtaan, tämä oli sen ensimmäinen koiratapaaminen. Nelli suhtautui oikein fiksusti tulokasta kohtaan, välillä antoi hammasta liian tuttavallisesta käyttäytymisestä. Ulkona likat juoksivat ihan kohtalaista kyytiä. Niistä taisi tulla ihan hyvät kaverit. Täytyy käydä useamminkin moikkailemassa penteliä. :)

Tänään sitten tosiaan tokoiltiin vähän Gigantilla. Alkuun paikallaanmakuu, jossa käväisin piilossa. Ja se oli tosiaan ihan käväisy, laskin viiteen ja tulin takaisin. Piilosta astuttuani Nelli pomppasi istumaan. En ymmärrä miksi se nousi kun olin jo näkyvillä. Juoksin samantien sitä kohti ja huomasi itse mennä maahan takaisin. Hajoitin liikkeen ja otettiin uusiksi ilman piiloa. Meni hyvin. Hieman myöhemmin otettiin toinen p.makuu, missä jälleen menin käymään piilossa ja nyt sitten nousi jo ollessani piilossa. :( Jälleen hajoitin ja heti perään normi p.makuu, joka jälleen hyvä. Lopussa otettiin vielä makuu, jossa ihan käväisin kulman takana ja tulin palkkaamaan. Nyt ei sentään noussut. Harmittaa kyllä kovasti kun noin huonosti pysyy. :( ENkä ole mielestäni liian isoa palaa haukannut kun vain käyn piilossa. Täytyy nyt ottaa nopeita makuita missä ihan vaan nopeasti käyn kulman takana ja palkkaan heti sen jälkeen. Ja näiden lisäksi normaaleja makuita.

Muuten tehtiin kakeja, noutoa ja luoksetuloa. Nouto otettiin ihan kokonaisena, oli hyvä. Tosi ripeä vauhti ja luovutus tiivis. :)) Jee jee. Sivulletulokin oli loistava. Kaket sujuu edelleen. Sähäkkyyttä kaipaisin lisää, mutta nyt vielä treenataan enempi tekniikkaa. Ei edistä kuitenkaan, joka on loistava juttu. Palkkana edelleen narupallon heitto taakse. Luoksaria tehtiin vauhdilla ja sen jälkeen kokeilin vielä pysäytyksen narupallopalkalla. Oli oikein hyvä!

Oli muuten Nelli aika rapainen treenien jälkeen. Tassut ja koko mahanalunen oli aivan mustia hiekasta ja kurasta. Ja mun vaatteet tietysti myös aika sotkussa..Onneksi pesukone on olemassa. :)) Niin ja piti muuten mainita vielä, että hiihtolomalla oltiin Nellin kanssa pari kertaa hiihtelemässä. Ihan tuossa lähijärven jäällä. Nelli oli irti ja se meni tosi nätisti. Aluksi oli mussa kiinni ja paimensi mutta lopulta luotti etten katoa mihinkään ja juoksi innoissaan pitkin rantoja. :) Edelleen arastelee vähän muita hiihtäjiä, mutta edistystä on huomattavissa. Lenkit tehtiin aina aikaisin aamulla, jolloin ei ollut muita hiihtäjiä liikenteessä. Saas nähdä päästäänkö vielä laduille!