Mannantaina käytiin koululla tokoilemassa. Rosa oli mukana ja otti kivoja kuvia Nellistä, kiitos. :) Kuvat siis Rosa Pulkkinen.

Aloiteltiin ruudulla. Ensin tehtiin pari treeniä pelkällä alustalla, jotka hyviä. Ei tarvitse enää juurikaan treenata pelkkää alustaa, Nelli hiffaa sen hyvin. Laitoin alustan (jota olen pienentänyt jo paljon) ruudun takaosaan. Lähetin ruutuun aika läheltä ja juoksin mukana, meni hyvin ja vauhdikkaasti. :) Tosin, Nelli otti lätkän suuhun ja kantoi pari metriä sitä mun luo ennenkuin suostui irrottamaan ja hakemaan fresbeen. Toivottavasti tästä ei tule ongelmaa. Otettiin ruutua toisesta suuntaa, ennakoi. Kääntyi muhun päin ennen törppiä, käskin uudelleen ruutuun ja haki alustaa. Ei ottanut enää onneksi suuhun, kääntyi heti muhun päin ja palkkasin. Nyt täytyy alkaa pienentämään alustaa ihan pieneksi, jottei siitä koidu ongelmaa..

Seuraaminen oli ihan ok. Ei ollut ihan sitä mitä halusin, mutta sinnepäin. Otettiin pari lyhkästä pätkää ja yksi pitkä käännöksillä ja pysähdyksillä. Edistää hiukan ja kontakti katoilee välillä. Nooh, ei se huonoa ollut muttei mieleistä. Treeniä treeniä.

Noutoa otettiin heti alkuun koenoutona. Oli oikeinkin hyvä. Vauhtia sopivasti. Ravaa edelleen takaisin kapulan kanssa..Täytyy tehdä muutamia vauhtinoutoja, jos ei niillä ala laukkaamaan niin sitten ei voi mitään. Ei se kuitenkaan niin iso virhe ole, että sitä kannattaisi murehtia. Tehtiin vielä pari loppuosatreeniä Katja Tammisen tyyliin. Eli siis koira vierelle (ei perusasentoon) ja kapulan heitto noin metrin päähän, koira kapulalle ja ohjaajan peruutus -> mahdollisimman tiivis luovutus. Onnistui muuten hyvin, mutta Nelli ei napannut nyt jostain syystä kapulaa heti vaan haisteli ensin sitä ja nosti vasta sitten. Teki sen myös toisen kerran. En keksinyt muuta kuin että nameja oli tipahtanut siihen.

 Kaukot oli ihan hyvät. Ei myöskään sitä mitä halusin, mutta ihan ok. Vaihdokset ei ole niin ripeitä ja sujuvia kuin haluaisin, niissä on vielä parannettavaa. Nellillä on myös tapana vilkuilla sivuille kovastikin vaihdoksien välissä. Siinähän on aika kauan aikaa, ennenkuin liikkuri antaa seuraavan käskyn. Nyt täytyy funtsia miten saisin sen vilkuilun pois. Joudun käskemään Nelliä monta kertaa vaihdoksien välissä, että se ottaa kontaktin muhun eikä katso muualle.

Loppuun vielä paikallaanmakuu, joka oli mahtava! Olin piilossa hiukkasen alle 10sekuntia, eli ehkä vähän turhaa hehkutusta pienestä ajasta, mutta mulle se on iso juttu! Palkan olin jättänyt näkyville.

Pitänee vielä mainita eilisestä. Iltalenkillä tehtiin 5 minuutin paikallaanmakuu selin!! Julia otti aikaa ja katsoi Nellin reaktioita. Mä kehuin makuun aikana about 4 kertaa ja käänsin päätä aina Nelliin silloin. Muutoin olin paikallani selin koiraan. Nelli makasi todella rauhallisena. Paikka oli rauhallinen leikkipuisto suolla, jossa ei leikkijöitä ollut. Ainoastaan vähän kauempana pari koiraa leikki hihnoissa keskenään, joka kyllä oli suuri häiriö Nellille, kun ne vielä haukkuivatkin. Mutta hienosti pysyi maassa, eikä kääntänyt kylkeään kertaakaan. Ainoastaan tassujaan liikautti kaksi kertaa. Mahtavaa!!! :)))