Eilen pitkästä aikaa tokoteltiin porukalla Teivossa. Nellille teki varsin hyvää treenata uudessa paikassa ja häiriön alla. Nämä oli ehkä onnistuneimmat treenit vähään aikaan. :)

Paikallaanmakuuta treenattiin monta kertaa. Ensiksi ihan treenien alkuun. Menin hetkeksi piiloon auton taakse. Nelli näytti kyllä vähän epävarmalta, vilkuili sivuille ja taisi kerran vaihtaa lonkka-asentoon. Mutta pysyi hienosti. Otin myös parit BH-makuut selin. Tämä onnistuu erittäin hyvin! Nelli ei ole lainkaan epävarma, se tietää kyllä että maassa pitää pysyä ja pysyy kyllä kauankin jos vaan tarve vaatii. Yksi makuu otettiin myös niin, että muut palkkasivat kun Nelli vielä makasi. Ei juurikaan ottanut häiriötä, vähän vilkaisi sivulle että mitä noi naapurit nyt bilettää mutta ei ollut aikeissakaan lähteä. Mahtavaa!!

Luoksetuloa treenattiin pari kertaa ihan vaan vauhdilla. Ensimmäisellä kerralla Maria piti Nelliä kaulapannasta ja mä hetsasin. Frisbee palkkana. Tehtiin myös yksi AVO-luoksari ihan kokonaisena liikkeenä pysähdyksellä ja vielä loppuosan sivulletulo. Oli great! Pysähtyi nopeasti ja tuli vielä ripeästi sivulle. Tätä epäilin aluksi, että tuleeko Nelli enää pysähdyksen jälkeen sivulle, mutta tulihan se, ei olisi edes käsiapuja tarvinnut mutta mä vielä varmistin sillä.

Hyppy oli paikanpäällä, joten tietysti käytettiin sitä hyväksemme. Koitin yksi päivä kotona väkertää kotitekoista hyppyä, mutta ei se oikein onnistunut. Joten oli ihan hyvä, että nyt päästiin treenaan kunnon hypyllä. Tehtiin hyppyä niin, että käskin Nellin hyppäämään esteen toiselle puolelle ja käsiavulla käskin sen istumaan. Koitin myös pari ilman kättä, mutta ei hoksannut. Eli siis avustusta vaatii vielä, mutta fiksuna koirana kyllä pian tajuaa mitä pitää tehdä. Otettiin myös loppuosaa, jossa Nelli istui esteen toisella puolella ja mä käskin sen hyppäämään sivulle. Tämä onnistui paremmin jo.

Seuraaminen meni hyvin. Tehtiin muutama suora pätkä ja pysähdyksiä myös. Oli oikein tiivistä ja hyvää. Itsellä vaan askeleet meinas välillä seota kun maa ei ollut ihan tasainen. :)

Kotosalla ollaan tehty nyt muutamia kertoja tunnaria, metallia ja p.makuuta. Tunnari menee laudalla äly hienosti. Nelli tuo melkein aina oman, ihan joskus vaan koittaa saada muita irti. Mutta 90% treenistä on onnistuneita. Kokeilin tänä aamuna ilman lautaa kolmella kapulalla, joista yksi oma. Ei kyllä tehnyt yhtään töitä. Otti sen mikä eteen sattui, eikä ollut kyllä oma. Tein toisen perään ja sama homma. Tehtiin sitten vika laudalla ja toi oman. Eli nytkö sitten tulee ongelma, että laudalla toimii mutta ilman lautaa ei. Siinä taas pähkinää purtavaksi.

Metallia Nelli tuo hienosti. Se on hupaisan näköinen, kun se ei millään haluaisi ottaa metallia mutta ottaa sen aina. Sitä älöttää luultavasti se maku, mutta pitää silti hienosti kapulaa. Ei järsi eikä tiputtele. Hyvällä alulla siis metskun kanssa ollaan. P.makuut on kanssa onnistunu ihan super hyvin! Paljon ollaan tehty BH-makuita. Ihan viittä kuutta minuuttiakin. Piilomakuita vähemmän. Toivottavasti ei tule kiire tuon makuun kanssa, kun 2.5 olis avo-koe. Toisaalta Nelli ei kyllä ikinä häiritse muita koiria niin, että se menisi niiden luo tms. Se joko nousee ylös tai tulee mun luo. Kivahan se makuu olis silti saada kuntoon. Ja ehkä me saadaankin. :)