Eilen treenattiin porukalla Teivossa. Taina, Fado ja Lace olivat mukana kanssa. :) Tiistai olikin ravipäivä ja Teivossa oli hulinaa. Nellille erittäin hyvää häiriötä! Alkuun tehtiin muutamia pätkiä seuraamisia. Ensin leikitellen ja sitten ihan namin kanssa muutamalla käännöksellä ja pysähdyksillä. Hieman edistää, varmaankin johtuu tuon lelun käytöstä. Mutta kontakti pysyi kuitenkin ja kyllä siinä ehkä hitusen oli sitä kaivattua iloisuuttakin. Otettiin myös pikkusen kaukoja. istu-maahan ja palkka. Meni hyvin. Porukassa paikallaanmakuu. Nellillä perfect! Tässä liikkeessä olen niin varma itse. Luotan täysin, että koira pysyy vaikka taivas putoaisi päälle. :))

Nappasin kotoa kapulatkin messiin ja treenattiin vähän noutoja ja tunnarikapulan pitämistä. Noutokapulalla otin alkuun pitämistä, ok. Sitten otin "lyhyttä noutoa" tai miksi sitä nyt voi kutsuakkaan. (Tainan opettama :)) Eli koira viereen, toinen jalka hieman eteenpäin taivutettuna ja kapulan viistosti varpaita kohti, koiralle annetaan lupa noutaa ja kun koira koskee kapulaan niin itse peruutetaan innokkaasti taaksepäin ja yritetään saada koira mahdollisimman lähelle itseä. Tässä siis tarkoituksena saada loppuosa noudosta tiiviiksi. Tässä joudun kyllä tekemään toosi paljon hommia. Nelli ei millään tulisi kovin lähelle. Taidan siis ottaa tuolitreenauksen käyttöön.

Tunnarikapulaa ei Nelli meinannut aluksi ottaa edes suuhunsa. Innostin lisää ja tein kapulasta mahdollisimman kiinnostavan ja johan otti! Onneksi Nelli ei pureskele (ainakaan vielä..) siinä olisi taas yksi ongelma lisää. Sitten paikallaanmakuun, siten että toinen koirakko "häiriköi" vieressä. Ja hyvin meni! Nelli ei ottanut lähes yhtään häiriötä, toisaalta tätä ollaan treenattukin paljon ja siksi se on siinäkin varma. Yhdessä vielä kaksi luoksetuloa, missä kaksi huutaa yhtäaikaa koirillensa "tänne". Ei ongelmaa. Otin toisen ihan perus luoksarina ja toisen vauhdilla.

Loppuun vielä luoksepäästävyys treenejä. Nelli oli sivulla ja sitä tultiin rapsuttamaan ja toisella kerralla katsottiin hampaatkin. Tästä olen erityisen ylpeä. Ei perääntynyt eikä muutenkaan ollut vaivaantunut. Jes jes! Hyvät treenit! :)

Tainan ja koirien kanssa käytiin vielä metsälenkki Vuorentaustan metsässä. Lasse ja Nelli saivat taas juosta sydämensä kyllyydestä. Fado meni omia polkujaan ja me ihmiset tallustettiin perässä. :) Kivaa oli!